Home
Contact Promotie Winkelwagen
Producten
  Telefonie
  DVB-T
  Computer
  Multimedia
  Foto - Camcorder
  Gaming
  DJ - Zone
  Electronics
  Health & Care
  Gadgets
  Magic the Gathering
  Nieuwe Items
  Cadeaubon
  Opruiming
  Bonuspunten
 
Extra
  Contact
  Promotie
  Nieuwsbrief
  HDMI & USB
  DVB-T Info
  FAQ
  Links

 

 

 

  HDMI & USB  
De nieuwe, derde generatie van USB belooft slimmer stroomgebruik en het veel sneller kopiëren van bestanden. USB begon als datapoort in de PC, maar de standaard overdracht van bestanden en stroom zit inmiddels in tal van apparaten, van mobieltjes tot televisies.
Van de Universal Serial Bus-techniek verschijnt nu de derde generatie.
De eerste USB 3.0 kabels zijn reeds verkrijgbaar bij TonePhone. De kabels hebben de vermelding “Superspeed USB” om aan te geven dat de doorvoersnelheden veel hoger zijn dan het huidige USB 2.0. De maximumsnelheid van USB 3.0 is 640 MB per seconde: tien keer zoveel als met de eerdere USB-versie. Het overzetten van een volle CD vergt dan nog maar één seconde. Die ideale doorvoersnelheid is overigens sneller dan de meeste huidige harde schijven nu aankunnen.

USB 3.0 heeft meer voordelen dan alleen maar kopiëren. Zo kunnen twee apparaten met allebei USB 3.0 tegelijkertijd data verzenden en ontvangen. Ook werken ze met lagere voltages en gaan ze efficiënter om met energie. Verder is er meer capaciteit beschikbaar voor het opladen van apparaten via USB. Maar er zijn ook praktische problemen bij de overgang naar de derde USB-generatie. De hogere datasnelheden zijn alleen mogelijk als beide apparaten en het kabeltje USB 3.0 ondersteunen. Ontbreekt dat bij één van de elementen, dan valt de overdrachtsnelheid terug naar het oude USB 2.0 niveau. Overigens werken alle oude USB-apparaten ook gewoon met gadgets met “SuperSpeed USB”.
Met de introductie van HDMI versie 1.4 is deze standaard behoorlijk uitgebreid met onder andere verbeteringen en uitbreidingen op gebieden als Ethernet netwerkverbingen, audio retour kanaal, 3D HD TV en HDMI in de auto.
De organisatie die verantwoordelijk is voor deze standaard, HDMI Licensing, LLC, heeft een aantal nieuwe logo’s gepubliceerd waarmee de functionaliteit van HDMI kabels makkelijker herkenbaar zal moeten worden.
Vanaf nu zullen HDMI kabels geen versie nummer meer mogen dragen maar ze moeten voorzien worden van één van de vijf nieuwe logo’s die beter aan moeten geven waartoe de betreffende kabel in staat is.

De indeling die bij deze logo’s gehanteerd wordt is als volgt:

HDMI standard - standaard kabel met ondersteuning tot 1080i/60

HDMI standard with Ethernet - standaard kabel met Ethernet

HDMI High Speed - ondersteuning tot 1080p, inclusief Deep Color en alle 3D formaten van de 1.4 specificatie

HDMI High Speed with Ethernet - hoge snelheid kabel met Ethernet

HDMI standard Automotive - voor HD content distributie in de auto

Met de introductie van de nieuwe logo’s is het de bedoeling dat op kabels niet langer een HDMI versie wordt weergegeven maar dat uitsluitend door de logo’s de functionaliteit aangegeven wordt. Fabrikanten krijgen echter een jaar de tijd om de aanpassing naar de nieuwe vermelding te implementeren.
Fabrikanten van HDMI apparaten mogen tot 1 januari 2012 nog HDMI versienummers gebruiken maar worden wel geacht duidelijk de extra functionaliteiten op HDMI gebied aan te geven.

Er is reeds een ruime keuze aan HDMI kabels beschikbaar bij TonePhone : klik hier
 

Contact FAQ Alg. voorwaarden Links Veilig betalen